Mäklare i Uppsala

Uppsala, denna fantastiska universitetsstad, endast ett stenkast från huvudstaden har massor att erbjuda. På bas av att den är just en studentstad, växer inte bostäderna på träd, speciellt inte hyresrätter och då kan det vara en möjlighet för den som kan att köpa ett boende. Att investera i boende är sällan en förlustaffär, men som med allt annat gäller det att ha koll på vilka regler och lagar som gäller. Därför är det rekommenderat att alltid handla via mäklare.

Mäklarens input tyder på seriositet
Mäklare gör ganska mycket ”bakom kulisserna”, det vill säga sådant som köparna inte tänker på. De ska innan visning ha koll på fastighetens tillgångar och nackdelar och som neutral part gentemot både köpare och säljare kunna ge bra och balanserade svar. Detta kräver en del bakgrundsfakta. Se därför till att köpa med en närvarande och tillgänglig mäklare, gärna en som har lite erfarenhet i bagaget. Ett råd till köpare är att kolla upp mäklaren som ska sälja det tänkta objektet. Gå på flera visningar och se vad mäklaren går för, har hen gjort bakgrundsjobbet? Det tyder på seriositet. Ett annat sätt är att fråga andra som träffat på samma mäklare vad för intryck hen gav.

Mäklarens roll
Mäklare ska som ovan nämnt vara neutral part gentemot både köpare och säljare. De ska ge information till båda parter vad de har för ålägganden på sig rent juridiskt. Detta ska mäklaren som i sin utbildning också haft en del juridik, kunna förklara för båda parter på ett folkligt sätt. Ålägganden kan som exempel vara krav på köpare att ha ett bolånelöfte för att få gå på visningen. Det kan vara att informera säljaren om vad hen bör kunna presentera om objektet vid en visning exempelvis en energirapport. Utbudet av mäklare i Uppsala är digert. Vissa nischar sig och inriktar sig mot exempelvis företag och säljer större fastigheter, andra mot privatpersoner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *